Botswana i mars 2006

Efter en paus på 12 år var det skönt med ett kort återbesök i Botswana (16-24.3.06). Tyvärr hann jag inte upp till ödemarkerna i norr, endast ett kort besök till Serowetrakten (450 km norr om Gabs). Jag jobbade i ett biståndsprojekt i Botswana 1992-94; då togs de bästa (analoga) vildmarksbilderna.

Estland i september 2005 & 2006

Estland är mitt favoritgrannland för fågelskådning. De senaste tio åren har det blivit många besök under vår- och höstflyttning, speciellt under "arktikan". Under ett veckoslut räcker det bra med de gamla svenskbygderna plus en avstickare till Matsalu. Inom ett begränsat område finns jungfrulika marker i överflöd, och mycket annat att fotografera också. Här ett antal bilder från Spithamn, Bergsby, Roslep och Hapsalområdet tagna i månadsskiftet september/oktober 2005 och 2006.

Gran Canaria i januari 2007

Här några bildintryck från en familjesemestervecka på Gran Canaria 12-19 januari 2007. Bilderna är från Las Palmas, Maspalomas sanddyner, hotellområdet vid Bahia Feliz (där vi bodde), Playa del Inglés och från bergen mitt på ön.

Svalbard juni 2005

11-19.6 juni 2005 deltog jag i min första Svalbardskryssning tillsammans med en grupp naturfotografer från Finland och Sverige. Vi åkte upp med m/s Origo från Tromsö, när den körde upp till Svalbard för att inleda kryssningssäsongen.Trots att jag jobbat i olika u-landsprojekt både i Söderhavet och i södra Afrika - och sett mycket fina naturområden, imponerade denna arktiska ödemark alldeles enormt!
Ett oslagbart område för den naturintresserade.

Tjäderspel

I mitten av april i år (2007) råkade jag av en slump stöta på en ensam tjädertupp på en spelplats intill en vandringsled några mil norr om Åbo i Finland. Eftersom tuppen var utled på att spela för sig själv, blev varje person som kom i närheten en lämplig spelpartner; ett idealtillfälle för fotografering. Men denna tupp tog det på allvar, och varje gång jag hukade mig ner för att fotografera i marknivå, rusade den på mig, och det gällde att springa för livet ... Dessa bilder är från tre fotograferingstillfällen, en solig eftermiddag (när jag träffade på den) och två kvällar. En kväll jagade den mig 200 m bort ur spelområdet, tills den svängde på klacken och stolt vandrade iväg.